![](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/baconbakad-flaskfile-med-adelost/4268336506.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Baconbakad fläskfilé med ädelost
![Baconbakad fläskfilé med ädelost](https://cdn-kund.arla.se/recept/baconbakad-flaskfile-med-adelost/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
Gör så här
-
- Snitta filén, utan att skära igenom. Lägg baconskivor bredvid varandra i bleck, lägg filén ovanpå.
- Fyll filén med ost och soltorkade tomater, slut baconet runt filén. Tillaga i ugn, 225° i ca 25 min, till en innertemperatur av 72°.
- Lägg paprika och lök på bleck, lägg över smör och stek i ugn samtidigt som filén, ca 12 min.
- Rör ihop ingredienserna till såsen.
- Servera med nystekt klyftpotatis.
-
Serveringsportion ca: Fläskfile, grönsaker och sås 200 g, potatis 120 g Källa: Arla Köket Senior 2:2005