Aubergine med örtigt ostsmör, rökt gräddfil och knapriga pepparnötter

Aubergine med örtigt ostsmör, rökt gräddfil och knapriga pepparnötter

Gör så här

1.Skär auberginerna i halvor och lägg på bleck.

2.Riv osten och mixa med smör, brödsmuor, örter, vitlök, hälften av citronskalet, lite salt och peppar.

3.Strö rikligt med örtmix på auberginehalvorna och tryck till.

4.Baka i ugn på 180° ca 30 min till auberginehalvorna känns mjuka. Riv över resten av citronskalet. Ringla över rökt gräddfil och toppa med knapriga pepparnötter.

Rökt gräddfil:
1.Lägg gräddfilen i en aluminiumskål och salta lätt. Rök 2-3 min i en aburök. Låt röken svalna innan du öppnat röklådan.

2.Smaka av av med salt en gång till när gräddfilen har svalnat.

Knapriga pepparnötter:
1.Smält smöret och blanda runt med nötterna. Rosta dem gyllene i ugn på 160°, låt svalna.

2.Mixa peppar, paprikapulver, chilipeppar, socker och salt fint i en kryddmixer.

3.Vänd runt nötterna i äggvita så at de blir fuktiga. Vänd sedan runt kryddmixen.

4.Rosta nötterna torra i ugn på 160°

Källa: Coldlab 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör & sön: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen