Saftiga biffar på hönsfärs som kryddats med röd curry och serveras med nudelsallad är en populär lunchrätt. Servera med en gräddfilssås kryddad med lime och soja. Toppa gärna rätten med extra rostad lök.

Asiatiska hönsfärsbiffar med nudelsallad

Asiatiska hönsfärsbiffar med nudelsallad

Saftiga biffar på hönsfärs som kryddats med röd curry och serveras med nudelsallad är en populär lunchrätt. Servera med en gräddfilssås kryddad med lime och soja. Toppa gärna rätten med extra rostad lök.

Gör så här

  • Hönsfärsbiffar:

    • Blanda ihop ingredienserna till färsbiffarna.
    • Forma färsen till 30 g biffar, lägg i smorda bleck och stek i ugn, 180° ca 15 min.
    • Biffarna ska ha en innertemperatur på minst 72°.
  • Nudelsallad:

    • Lägg nudlarna i blöt 2 min, häll av.
    • Strimla sockerärterna fint, Skiva rädisorna tunt. Strimla vitkålen fint.
    • Blanda ihop ingredienserna till dressingen och blanda med nudlarna.
    • Vänd ner grönsakerna i nudlarna och toppa med rostad lök.
  • Sås

    • Blanda ingredienserna till såsen och servera vid sidan av.