Asiatisk köttgryta med jasminris

Asiatisk köttgryta med jasminris

Gör så här

1. Bryn köttfärs och lök i smör. Låt curry, ingefära och spiskummin fräsa med på slutet.
2. Lägg över färsen i en stor kastrull, tillsätt krossade tomater, chilisås, vitlök, salt och peppar. Låt puttra ihop ca 40 min.
3. Tillsätt bambuskott och vattenkastanjer.
4. Tillsätt grädde och kokosmjölk, smaka av med salt och peppar. Vänd i böngroddarna strax innan servering.
5 . Koka riset.
6. Blanda ingredienserna till såsen.
Servera grytan med ris och chiliyoghurt.

Recept: Jörgen Folkesson, Södermöreskolan, Ljungbyholm
Källa: Kock i skolan 2011

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen