![En nykomling på menyn - perfekt att göra på höstens svenska äpplen. De syrliga äpplena friskar upp potatissmaken och passar bra till det salta fläsket.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/appelraggmunk/2351075949.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Äppelraggmunk
![Äppelraggmunk](https://cdn-kund.arla.se/recept/appelraggmunk/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En nykomling på menyn - perfekt att göra på höstens svenska äpplen. De syrliga äpplena friskar upp potatissmaken och passar bra till det salta fläsket.
Gör så här
-
- Vispa ägg med hälften av mjölken, tillsätt mjöl och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken.
- Blanda potatis, lök och äpple tillsammans med salt och peppar i smeten.
- Stek fläsket, håll varmt medan raggmunkarna steks i fläskflottet med lite smör. Servera äppelraggmunkarna med lingonsylt.