![Amerikanska, fluffiga pannkakor är en brunchfavorit. Speciellt som här när karamelliserade bananer och luftigt jordnötssmör samsas med färska blåbär och rinnande lönnsirap.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/amerikanska-pannkakor-med-luftigt-jordnotssmor-och-blabar/648462326.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Amerikanska pannkakor med luftigt jordnötssmör och blåbär
![Amerikanska pannkakor med luftigt jordnötssmör och blåbär](https://cdn-kund.arla.se/recept/amerikanska-pannkakor-med-luftigt-jordnotssmor-och-blabar/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Amerikanska, fluffiga pannkakor är en brunchfavorit. Speciellt som här när karamelliserade bananer och luftigt jordnötssmör samsas med färska blåbär och rinnande lönnsirap.
Gör så här
-
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt mjölken lite i taget till en klumpfri smet. Tillsätt ägg och sist matyoghurt.
- Stek pannkakorna gyllenbruna på medeltemperatur, ca 1 dl smet per pannkaka, i rikligt med smör.
- Vispa smöret vitt och luftigt, tillsätt jordnötssmöret och fortsätt vispa jämnt och luftigt, smaka av med salt.
- Dela bananerna på längden, strö socker på ytan och bränn av med en brännare.
- Servera pannkakorna med bananer, färska blåbär, luftigt jordnötssmör och lönnsirap. Toppa med limezest.