![Osttryfflarna går utmärkt att laga i förväg men rulla dem i pepparkakskrosset precis innan de ska serveras, så håller de sig krispiga och goda.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/adelosttryfflar-i-pepparkakskross/3204876212.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Ädelosttryfflar i pepparkakskross
![Ädelosttryfflar i pepparkakskross](https://cdn-kund.arla.se/recept/adelosttryfflar-i-pepparkakskross/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Osttryfflarna går utmärkt att laga i förväg men rulla dem i pepparkakskrosset precis innan de ska serveras, så håller de sig krispiga och goda.
Gör så här
-
- Ta fram osten i god tid sa att den är tempererad.
- Mixa den sedan med färskosten till en jämn smet. Kyl ostmassan cirka 15 min, så är det lättare att forma till bollar.
- Krossa pepparkakorna. Ta en klick ostmassa med en tesked och rulla små fina bollar i tryffelstorlek. Skölj händerna i kallt vatten så är det lättare.
- Rulla dem sedan i krossade pepparkakssmulor.