![En härlig fiskrätt med svenska sommarsmaker. Skäm bort dina gäster med smörstekta abborrefiléer, mjäll färskpotatis, kokta samt skivade råa och inlagda gulbetor. Toppa med krispiga rågbrödsflarn.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/abborre-med-gulbeta-och-ragbrodsflarn/143893600.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.49,0.47&format=webp&quality=80)
Abborre med gulbeta och rågbrödsflarn
![Abborre med gulbeta och rågbrödsflarn](https://cdn-kund.arla.se/recept/abborre-med-gulbeta-och-ragbrodsflarn/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En härlig fiskrätt med svenska sommarsmaker. Skäm bort dina gäster med smörstekta abborrefiléer, mjäll färskpotatis, kokta samt skivade råa och inlagda gulbetor. Toppa med krispiga rågbrödsflarn.
Gör så här
-
- Tvätta gulbetorna. Koka ¾ av betorna mjuka i saltat vatten. Skala och lägg åt sidan. Skiva de resterande betorna tunt på mandolin. Lägg hälften av skivorna i 1-2-3-lag och hälften i kallt vatten.
- Skär rågbrödet i tunna skivor. Ringla över olivolja och salta lätt. Torka i ugn på 80°.
- Koka potatisen i saltat vatten med några dillkvistar. Plocka vattenkrassen och lägg i kallt vatten.
- Salta abborrfiléerna och stek dem gyllene i smör. Dela ev och värm de kokta gulbetorna och potatisen i smöret som abborren stekts i. Lägg på tallrik bredvid abborrfilén och garnera med de skivade gulbetorna, gräddfil, rågbrödsflarn och vattenkrasse.