Förnya julbordet med twister på klassiker

Överraska med några av julens godaste traditioner – med smaker utöver det vanliga. Kombinera med spännande och lönsamma serveringsformer och skapa en matupplevelse som gästerna kommer att minnas länge!

Alla har sina julbordsfavoriter som bara måste finnas på plats varje år, men det är aldrig fel att våga ta ut svängarna lite och testa något nytt. Antingen i ny smaktappning eller en ny tillagningsmetod. Varför inte kavla ut Janssons på en pizzadeg eller rulla in den varmrökta laxen i rispapper? Det är endast fantasin som sätter gränser.

Förnya sillbordet med en vietnamesisk julrulle med rispapper. Fyll med varmrökt lax eller andra fiskprodukter du gillar. Tillsammans med potatispickles och pepparrotsschmand blir det en ny smakupplevelse för dina gäster. Både svinnsmart och spännande.

Förnya dina tillbehör till julskinkan och annat kallskuret. Lökchutney, karamelliserad bacon med friterad grönkål eller kanske en sultanrussinmarmelad. Goda smakkombinationer till allt salt och rökt på julbordet.

I år lyfter vi fram dopp i grytan som en favorit. Kan bli en elegant förrätt eller spännande inslag på julbordet. Skinkspadet är smaksatt med asiaiska kryddor och till buljongen serveras dumplings med skink-och cheddarfyllning. Överraska med att smaksätta julköttbullen med jalapeno och cheddarost. Kommer garanterat att uppskattas av den trendkänsliga julbordsätaren.

Osttartletter är trevligt sällskap till glöggen, på ostbrickan eller som tillbehör till småvarmt. Fyllningen trollar bort alla dina ostrester. Riv dina ostkanter, fyll i förbakade tartletteformar och fyll på med äggstanning. Toppas med spännande tillbehör som karamelliserat bacon och grönkål. En annan favorit för att ta hand om överbliven risgrynsgröt är tomearancini. En italiensk klassiker i svensk julbordstappning.

Knapriga pepparkakor, len kola, frasiga mandelformar. Ris a la Malta. Just till jul vill alla njuta av äkta vara som smör och grädde.

Klassisk buffé, bordsservering, en blandning av båda eller take away – julbordets turer kan serveras på många olika sätt i dag. Men oavsett hur man väljer att erbjuda gästerna julmaten så finns det några gemensamma nämnare. Det är viktigt att hålla den så fräsch som möjligt och att jobba för att minska matsvinnet.