Den klassiska cheeseburgaren

Våra mätningar visar att 45% av konsumenterna skulle välja en hederlig cheeseburgare om de bara fick välja en*.

En cheeseburgare är affärsmässigt smart

Eftersom inget slår en klassiker är det aldrig fel att hålla det enkelt. Med rätt bröd, kött och (givetvis) ost kommer du långt. På denna bas kan du sedan addera smaker efter behov men tänk på att grundregeln är att aldrig fler än sju ingredienser i en klassisk cheeseburgare.

Den klassiska cheeseburgaren är lika enkel som läcker. Kött, bröd och ost är en fullgod grund som vid behov kan kompletteras med tomater, dressing, lök, sallad, bacon eller picklade grönsaker. Vanligtvis används som mest sju ingredienser när man lagar en klassisk cheeseburgare. 

* Källa: studie CHD expert för Arla, november 2018

Burgarekonomi - När kvalitet och bra smak ökar lönsamheten

Vi vet av både erfarenhet och mätningar att kunder är beredda att betala ett högre pris om du förmedlar ingrediensernas ursprung. Fråga t.ex. Stellan Linde på Burgers& Bangers i Norrköping som provat Arla® Pro Cheddar under en månad.

Läs mer här

Ostens roll i en klassisk cheeseburgare

Vårt budskap är tydligt; osten gör skillnaden. Och vi har både produkterna och kunskapen som kan ta din cheeseburgare till nästa nivå. Vad väntar du på?

Ost spelar en viktig roll i en burgare som en förstärkare av smak och texturer. Den ger krämighet och aktiverar umami-smaken. Ost är mer än bara en ingrediens. Den ökar, som få andra ingredienser, upplevelsen av burgaren: utan den blir balansen mellan smakerna och det visuella intrycket klart bristande.

Läs mer om våra smakrika ostar