Hej, Jonas! Vad jobbar du med?

Jag ansvarar för Arlas mekaniserade kyllager i Jönköping sedan 2008. Vi är en enhet på 200 heltidsmedarbetare samt 130 medarbetare som arbetar deltid/helg.

Vad exakt innebär det? Vad går ditt jobb ut på?

Mitt ansvar är att vi levererar ut Arlas fina och goda produkter till alla våra kunder i Götaland 365 dagar om året. Kunderna skall få rätt antal produkter och produkterna ska finnas hos kunden i den tid som kunden förväntar sig. Det är mycket viktigt att vi löser våra uppgifter på ett säkert och effektivt sätt.  

Hur ser en typisk dag ut?

Jag är på plats på mejeriet strax före 07:00. Dagen inleds av ett block med daglig styrning, uppdateringar av läget på kort och lång sikt. Sedan är dagen full av olika spännande möten och olika aktiviteter. 

Vad är det roligaste med dina arbetsuppgifter?

Det höga arbetstempot och alla möten med olika medarbetare. Det är alltid en utmaning att arbeta med extremt korta ledtider. Det är en ny match att vinna varje dag! Man vet att arbetet påverkar c:a 5 miljoner kunder. Man vet hur besviken man blir om man skall handla och det saknas produkter.

Vad är de största utmaningarna med din roll?

Prioriteringarna mellan alla de olika arbetsuppgifterna. Sedan är det ett arbete som aldrig tar någon paus eller har något tydlig slut. Vår drift är igång dygnet runt, 365 dagar om året

Har du några frågor eller tips till Arlas kunder? 

Mitt tips är att man håller utkik efter vårens kosläpp. Att få komma ut och besöka våra fantastiska bönder som driver våra Arlagårdar är inspirerande och imponerande.

Arla december 2019

Mer läsning