Årets Frukostlyft är en utmärkelse som delas ut i samband med tävlingen Arla Guldko. Årets Frukostlyft delas ut till en skola som genom att ha förbättrat, eller infört, frukostservering har ökat elevernas trivsel och gett dem bättre förutsättningar att ta till sig undervisningen.

Nomineringsperioden avslutad

Tack för alla bidrag! Nu har vi stängt anmälnings- och nomineringsfönstret för i år men vi återkommer med mer information inom kort.  

Lycka till!

Varför vinner man Årets Frukostlyft?

Med Årets Frukostlyft vill Arla uppmärksamma skolor som gjort en förbättring under året. Det är därför inte en utmärkelse till den skolan som har den bästa frukosten, utan till den som gjort mest skillnad för flest barn och ungdomar.

Genom att bra frukost serveras i skolorna får fler elever bra förutsättningar att trivas och vara aktiva under sin skoldag. Med Årets Frukostlyft vill Arla uppmuntra och uppmärksamma de skolor som satsar på detta.

Vem kan få utnämningen Årets Frukostlyft?

Årets Frukostlyft kan gå till grundskolor eller gymnasieskolor i Sverige som har utvecklat och tillgängliggjort frukost för sina elever. Skolorna kan vara i både privat och kommunal regi.

Hur utses vinnaren av Årets Frukostlyft?

Vem som helst kan nominera en skola till Årets Frukostlyft. Skolan själv, elever eller föräldrar. Nominering sker via ett formulär på Arlas hemsida.

Bland de nominerade skolorna väljs ett antal ut som får besök av en jury. Juryn bestämmer sedan vilken skola som får Årets Frukostlyft. Vinnaren offentliggörs på finaleventet i maj 2020.

fredrik-andersson-bw-1200x675.jpg

Jag ser fram emot att få ta del av inspirerande exempel på hur skolorna jobbar med frukost. För många inklusive mig är det dagens viktigaste mål och jag är väldigt nyfiken på att se hur frukostarna ser ut och vad man serverar.

Fredrik Andersson, jurymedlem Årets Frukostlyft