Yoghurtterrin med picklade, små tomater och avokado

Yoghurtterrin med picklade, små tomater och avokado

Gör så här

1.Blanda crème fraiche och matyoghurt. Värm mjölken och smält ner gelatinbladen. Blanda med yoghurtblandningen och smaka av med salt och citronsaft. Häll i en plastad terrinform, låt stå i kyl ca 3 tim. Ta terrinen ur formen, rulla in i plastfilm och skär skivor med plasten på, ta bortplasten.

2.Mixa avokado och dill, smaka av med limesaft, salt och kajennpeppar.

3.Blanchera tomaterna, kyl ner och skala. Koka upp vatten, vinäger och socker, tillsätt basilika och åt kallna. Lågg i tomaterna och låt dra i 1 dygn. Häll av och red ev lagen med majsstärkelse.

Vid servering
Skär en skiva av terrinen, garnera med tomaterna, klyftad avokado, mixad avokado, örter och nappera ev med lite pickles lag.

Källa: Gert Klötzke, Årets Kock 1986

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen