Den krämiga terrinen har en naturell, lite syrlig smak som passar de picklade tomaterna perfekt. Terrinen kan förberedas och är utmärkt på en buffé eller som förrätt.

Yoghurtterrin med picklade, små tomater och avokado

Recept av Gert Klötzke

Den krämiga terrinen har en naturell, lite syrlig smak som passar de picklade tomaterna perfekt. Terrinen kan förberedas och är utmärkt på en buffé eller som förrätt.

Gör så här

    • Blanda crème fraiche och matyoghurt. Värm mjölken och smält ner gelatinbladen. Blanda med yoghurtblandningen och smaka av med salt och citronsaft. Häll i en plastad terrinform, låt stå i kyl ca 3 tim. Ta terrinen ur formen, rulla in i plastfilm och skär skivor med plasten på, ta bort plasten.
    • Mixa avokado och dill, smaka av med limesaft, salt och cayennepeppar.
    • Blanchera tomaterna, kyl ner och skala. Koka upp vatten, vinäger och socker, tillsätt basilika och låt kallna. Lägg i tomaterna och låt dra i 1 dygn. Häll av och red ev lagen med majsstärkelse.
  • Vid servering:

    Skär en skiva av terrinen, garnera med tomaterna, klyftad avokado, mixad avokado, örter och nappera ev med lite pickelslag.