Yoghurtglass på svarta vinbär med honungscrunch och stjärnanisnougatine

Recept av Magnus Johansson

Gör så här

 • Yoghurtglass på svarta vinbär:

  Blötlägg gelatinbladet i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter. Blanda svartvinbärspuré, florsocker, honung och matlagningsyoghurt i en bunke. Vispa samman. Ta bort 10% av massan och smält tillsammans med det avrunna gelatinbladet i mikrougn. Vispa ner det övriga i massan. Kör i glassmaskin. Frys in.
 • Honungscrunch:

  Koka honung, glykos, socker och vatten till en gyllenbrun karamell. Använd en hög kastrull eftersom massan kommer att stiga kraftigt. Tillsätt bikabonat som ger en vulkanliknande effekt. Häll ut massan på silpat och låt svalna. Krossa crunchen med hjälp av en kavel.
 • Stjärnanisnougatine:

  Kör stjärnanis i en kryddmixer. Koka socker, glykos, stjärnanisen och vatten till en gyllenbrun karamell. Tillsätt smör och blanda väl. Häll ut massan på silpat kavla tunt. Skär ut ca 13 cm långa remsor, ca 1,5 cm breda nertill och spetsiga upptill. Böj remsorna runt en kavel eller cylinder och låt stelna.
 • Montering:

  Forma ett ägg av glassen och servera ägget i böjen på nougatinen. Strö crunchen på tallriken. Du kan också strö lite av honungscrunchen ovanpå ägget.