![En len yoghurtglass på rostad riven potatis blir något gästerna kommer att prata om. Den fräscha och lite syrliga potatisglassen har lagom sötma och en ton av malt. Vänd äpplena snabbt i karamellen så behåller de sin krispighet.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/yoghurtglass-med-apple-och-ingefarskaramell/3692649149.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.47,0.47&format=webp&quality=80)
Yoghurtglass med äpple och ingefärskaramell
![Yoghurtglass med äpple och ingefärskaramell](https://cdn-kund.arla.se/recept/yoghurtglass-med-apple-och-ingefarskaramell/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En len yoghurtglass på rostad riven potatis blir något gästerna kommer att prata om. Den fräscha och lite syrliga potatisglassen har lagom sötma och en ton av malt. Vänd äpplena snabbt i karamellen så behåller de sin krispighet.
Gör så här
-
- Tvätta och riv potatisen grovt. Sprid ut potatisen på en plåt och rosta i ugn på 160°, ca 30 min, tills den är gyllene. Potatisen ska ha torkat så mycket att den efter ugnen väger ca 40 g.
- Sjud upp grädde och glykos, ta från värmen och blanda med potatisen och gelatinbladet, låt stå ca 10 min. Sila ner vätskan i yoghurten och blanda med siktat florsockret. Kör i glassmaskin.
- Karamellisera sockret och tillsätt smör och grädde och låt koka tills karamellen har löst sig. Tillsätt finriven ingefära, ta från värmen och låt dra 10-15 min. Sila bort ingefäran.
-
Vid servering:
- Hyvla äpplet tunt och blanda med den varma karamellsåsen. Lägg upp äppelskivorna i tallrikar, ringla över lite karamellsås, toppa med en kula potatisglass och garnera med krossade hasselnötter och plockad oxalis.