![Grekisk yoghurt blir ännu fastare och krämigare om du "hänger av" den. Syra bryter fint av till lökens sötma och olivernas sälta.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/yoghurtcurd-med-vitlok-och-karamelliserad-lok/1659201310.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Yoghurtcurd med vitlök och karamelliserad lök
![Yoghurtcurd med vitlök och karamelliserad lök](https://cdn-kund.arla.se/recept/yoghurtcurd-med-vitlok-och-karamelliserad-lok/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Grekisk yoghurt blir ännu fastare och krämigare om du "hänger av" den. Syra bryter fint av till lökens sötma och olivernas sälta.
Gör så här
-
- Blanda yoghurt och salt, värm ev till 37°. Häng av yoghurten ett par timmar.
- Fräs löken på medelvärme i smör tills löken har mjuknat och fått färg. Blanda ner honungen.
- Lägg upp yoghurten på ett fat. Lägg på den karamelliserade löken, ringla över olja, vrid över svartpeppar från kvarn och garnera med oregano.
- Servera med oliver.