Vaniljbavaroisen får en frisk smak av yoghurt och är en perfekt del av en dessert eller som fyllning i t ex tarteletter, bakelser och tårtor.

Yoghurt- och vaniljbavaroise

Yoghurt- och vaniljbavaroise
Recept av Kasper Kleihs

Vaniljbavaroisen får en frisk smak av yoghurt och är en perfekt del av en dessert eller som fyllning i t ex tarteletter, bakelser och tårtor.

Gör så här

  • Avhängd yoghurt:

    • Låt hänga av i kyl ca 24 tim.
  • Yoghurt- och vaniljbavaroise:

    • Koka upp mjölk och grädde med vaniljfrön och stång.
    • Vispa äggula och socker.
    • Häll den varma gräddmjölken över äggulan under vispning. Sjud smeten till 83° och tillsätt urkramade gelatinblad.
    • Sila och kyl till 28°. Blanda i den hängda yoghurten. Vänd ihop med lättvispad grädde och gjut i valfri form. Frys.