![Vaniljbavaroisen får en frisk smak av yoghurt och är en perfekt del av en dessert eller som fyllning i t ex tarteletter, bakelser och tårtor.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/yoghurt--och-vaniljbavaroise/2761286064.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.47,0.55&format=webp&quality=80)
Yoghurt- och vaniljbavaroise
![Yoghurt- och vaniljbavaroise](https://cdn-kund.arla.se/recept/yoghurt--och-vaniljbavaroise/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Vaniljbavaroisen får en frisk smak av yoghurt och är en perfekt del av en dessert eller som fyllning i t ex tarteletter, bakelser och tårtor.
Gör så här
-
Avhängd yoghurt:
- Låt hänga av i kyl ca 24 tim.
-
Yoghurt- och vaniljbavaroise:
- Koka upp mjölk och grädde med vaniljfrön och stång.
- Vispa äggula och socker.
- Häll den varma gräddmjölken över äggulan under vispning. Sjud smeten till 83° och tillsätt urkramade gelatinblad.
- Sila och kyl till 28°. Blanda i den hängda yoghurten. Vänd ihop med lättvispad grädde och gjut i valfri form. Frys.