En klassisk Waldorfsallad innehåller rotselleri och äpple. I denna är det även grönkål och blekselleri och toppas med ädelost, knapriga nötter och persilja. Servera på julbordet till den tredje turen, som är kallskuret.

Waldorfsallad

Waldorfsallad

En klassisk Waldorfsallad innehåller rotselleri och äpple. I denna är det även grönkål och blekselleri och toppas med ädelost, knapriga nötter och persilja. Servera på julbordet till den tredje turen, som är kallskuret.

Gör så här

    • Skala och skär selleri i små tärningar. Koka sellerin ca 2 min i lättsaltat vatten. Häll av och spola kallt. Låt rinna av väl.
    • Repa grönkålen. Blanda med crème fraiche, majonnäs, senap, salt och rikligt med svartpeppar.
    • Skär äpple i tunna skivor. Skiva blekselleri tunt. Blanda ner äpple, blekselleri och den blancherade rotsellerin i crème fraichen.
    • Toppa Waldorfsalladen med smulad ädelost, rostade valnötter, tunt skivad rödlök och grovhackad persilja.