![En klassisk Waldorfsallad innehåller rotselleri och äpple. I denna är det även grönkål och blekselleri och toppas med ädelost, knapriga nötter och persilja. Servera på julbordet till den tredje turen, som är kallskuret.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/waldorfsallad/4244548654.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.53,0.45&format=webp&quality=80)
Waldorfsallad
![Waldorfsallad](https://cdn-kund.arla.se/recept/waldorfsallad/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En klassisk Waldorfsallad innehåller rotselleri och äpple. I denna är det även grönkål och blekselleri och toppas med ädelost, knapriga nötter och persilja. Servera på julbordet till den tredje turen, som är kallskuret.
Gör så här
-
- Skala och skär selleri i små tärningar. Koka sellerin ca 2 min i lättsaltat vatten. Häll av och spola kallt. Låt rinna av väl.
- Repa grönkålen. Blanda med crème fraiche, majonnäs, senap, salt och rikligt med svartpeppar.
- Skär äpple i tunna skivor. Skiva blekselleri tunt. Blanda ner äpple, blekselleri och den blancherade rotsellerin i crème fraichen.
- Toppa Waldorfsalladen med smulad ädelost, rostade valnötter, tunt skivad rödlök och grovhackad persilja.