![Ett grundrecept på vit bas som är utgångspunkten i många recept för gelato och glass.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/vit-gelatobas/3868521157.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.41,0.41&format=webp&quality=80)
Vit gelatobas
![Vit gelatobas](https://cdn-kund.arla.se/recept/vit-gelatobas/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Ett grundrecept på vit bas som är utgångspunkten i många recept för gelato och glass.
Gör så här
-
- Häll mjölk i pastörisatorn. Sätt programmet på låg pastörisering. Värm till 40°.
- Blanda de torra igredienserna och häll i pastörisatorn. Värm till 45° och tillsätt grädden. Värm till 85°. Kyl ner till 4°.
- Låt mogna i minst 4 tim, helst 12 tim i pastörisatorn.