![Härlig fudge att servera på julens gottebord. Krossad turkisk peppar och frystorkade hallon samsas i en vit chokladfudge. Den här blir garanterat en favorit bland julbordets gäster.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/vit-chokladfudge-med-turkisk-peppar-och-hallon/3726935731.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Vit chokladfudge med turkisk peppar och hallon
![Vit chokladfudge med turkisk peppar och hallon](https://cdn-kund.arla.se/recept/vit-chokladfudge-med-turkisk-peppar-och-hallon/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Härlig fudge att servera på julens gottebord. Krossad turkisk peppar och frystorkade hallon samsas i en vit chokladfudge. Den här blir garanterat en favorit bland julbordets gäster.
Gör så här
-
- Blanda grädde, socker, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka utan lock 12-15 min tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°. Tiden varierar beroende på hur stor kastrull som används. Rör i smeten ganska ofta.
- Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något.
- Skär smöret i tärningar. Rör ner i smör och choklad i smeten. Tillsätt turkisk peppar och hallon och rör försiktigt tills allt är blandat. Häll smeten i en form, ca 15x20 cm. Låt svalna.
- Skär fudgen i bitar innan den stelnat helt. Förvara svalt.