Vispad vaniljcrème med karamelliserade päron

Vispad vaniljcrème med karamelliserade päron

Gör så här

1.Blanda smetana med florsocker och vaniljfrön, vispa fluffigt.

2.Skala och skär päronen i mindre bitar. Karamellisera sockret blandat med citronsaften. Lägg i päronen och låt koka 2-3 min till de är mjuka. Tillsätt vattnet när det är klart. Låt svalna något.

3.Lägg upp vaniljcrème, päron och kaksmulor i glas. Garnera med mynta.

Källa:Arla Köket smetana 2011
Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen