Vispad saffranspannacotta med biskvier och hallonglass
Saffranspannacottan kan lagas i god tid. Vispa pannacottan luftig och lägg på sprits. Spritsa i glas vid servering och garnera med hallon- och yoghurtglass, biskvier och shiso. Det här är en dessert som passar på en julmeny som serveras à la carte.
Gör så här
-
Saffranspannacotta:
- Koka upp hälften av grädden med socker och saffran.
- Tillsätt blötlagd gelatin och låt det smälta i grädden.
- Vänd ner resterande grädde och färskosten. Mixa och kyl under natten.
-
Biskvier:
- Blanda mandelmassa och socker i maskin med vinge. Tillsätt äggvitan lite i taget till en jämn smet.
- Spritsa stänger på silpat, ca 0,5 cm breda.
- Baka på 180° ca 6 min, till gyllene färg. Skär stängerna i bitar à 3 cm.
-
Hallon- och yoghurtglass:
- Mixa samtliga ingredienser till en slät smet.
- Frys i paco jet-bägare och kör sedan i Paco jet vid servering.
-
Till servering:
- Vispa pannacottan fluffig, lägg upp i sprits och spritsa i glas.
- Lägg ett ägg av glassen på varje pannacotta. Garnera med biskvier och shiso.