Saffranspannacottan kan lagas i god tid. Vispa pannacottan luftig och lägg på sprits. Spritsa i glas vid servering och garnera med biskvier och hallon. Det här är en dessert som passar på julbordets dessertbord.

Vispad saffranspannacotta med biskvier och hallon

Vispad saffranspannacotta med biskvier och hallon
Recept av Sara Aasum Hultberg

Saffranspannacottan kan lagas i god tid. Vispa pannacottan luftig och lägg på sprits. Spritsa i glas vid servering och garnera med biskvier och hallon. Det här är en dessert som passar på julbordets dessertbord.

Gör så här

  • Saffranspannacotta:

    • Koka upp hälften av grädden med socker och saffran.
    • Tillsätt blötlagd gelatin och låt det smälta i grädden.
    • Vänd ner resterande grädde och färskosten. Mixa och kyl under natten.
  • Biskvier:

    • Blanda mandelmassa och socker i maskin med vinge. Tillsätt äggvitan lite i taget till en jämn smet.
    • Spritsa stänger på silpat, ca 0,5 cm breda.
    • Baka på 180° ca 6 min, till gyllene färg. Skär stängerna i bitar à 3 cm.
  • Till servering:

    • Vispa pannacottan fluffig, lägg upp i sprits och spritsa i glas.
    • Garnera med biskvier, hallon och shiso.