![Saffranspannacottan kan lagas i god tid. Vispa pannacottan luftig och lägg på sprits. Spritsa i glas vid servering och garnera med biskvier och hallon. Det här är en dessert som passar på julbordets dessertbord.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/vispad-saffranspannacotta-med-biskvier-och-hallon/804898905.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.46,0.51&format=webp&quality=80)
Vispad saffranspannacotta med biskvier och hallon
![Vispad saffranspannacotta med biskvier och hallon](https://cdn-kund.arla.se/recept/vispad-saffranspannacotta-med-biskvier-och-hallon/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Saffranspannacottan kan lagas i god tid. Vispa pannacottan luftig och lägg på sprits. Spritsa i glas vid servering och garnera med biskvier och hallon. Det här är en dessert som passar på julbordets dessertbord.
Gör så här
-
Saffranspannacotta:
- Koka upp hälften av grädden med socker och saffran.
- Tillsätt blötlagd gelatin och låt det smälta i grädden.
- Vänd ner resterande grädde och färskosten. Mixa och kyl under natten.
-
Biskvier:
- Blanda mandelmassa och socker i maskin med vinge. Tillsätt äggvitan lite i taget till en jämn smet.
- Spritsa stänger på silpat, ca 0,5 cm breda.
- Baka på 180° ca 6 min, till gyllene färg. Skär stängerna i bitar à 3 cm.
-
Till servering:
- Vispa pannacottan fluffig, lägg upp i sprits och spritsa i glas.
- Garnera med biskvier, hallon och shiso.