Vichyssoise och sallad med karljohan, jordärtskocka och lökcrème
En klassiker i ny tappning med jordärtskocka, schalottenlök och karljohan. Den smakrika salladen och lökcrèmen blir perfekt sällskap till den goda soppan.
Gör så här
-
- Fräs jordärtskocka, svamp, lök och vitlök i olja och smör några minuter utan att det tar färg. Tillsätt timjan, vin och buljong. Låt sjuda tills allt är riktigt mjukt.
- Mixa soppan slät och tillsätt crème fraiche. Koka upp och smaka av med salt och cayennepeppar. Känns soppan för tjock går det utmärkt att spä med skummad mjölk.
- Fritera jordärtskockorna gyllenbruna i 180° varm olja. Låt rinna av på papper. Stek svampen i smör, salta och peppra.
- Koka lök med vinäger tills vätskan nästan kokat bort, kyl ner. Vispa crème fraiche och vänd samman med löken, smaka av med salt och peppar.
-
Vid servering:
Lägg upp mâchesallad, jordärtskocka och svamp luftigt över lökcrèmen, spritsa på lite extra crème och servera till soppan.