Vegetarisk pirog med färs

Vegetarisk pirog med färs

Vegetarisk pirog med färs

Empanadas är sydamerikanska piroger fyllda med färs, oliver, russin och kokt, hackat ägg. Den här görs på vegetarisk färs som läggs i bleck och den kavlade degen täcker allt som ett lock.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

  • Deg:
    • Rör ut jästen i ljummet vatten och tillsätt övriga ingredienser till degen. Rör ihop till en smidig deg. Låt jäsa ca 1 tim i rumstemperatur eller i kyl under natten.
  • Fyllning:
    • Koka äggen hårdkokta. Skala och hacka dem grovt.
    • Strö färsen i bleck med olja. Rosta i ugn på 160° tills den är gyllene, 15-20 min. Ta ut och rör då och då så att färsen blir jämnt rostad.
    • Stek lök, sambal oelek, spiskummin och svartpeppar i olja några minuter. Blanda ner den rostade färsen och stek några minuter. Vänd ner oliver, russin, crème fraiche och fond i färsen. Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela krossade tomater i gastrobleck. Fördela färsen på tomaterna och strö på de hårdkokta äggen.
    • Kavla ut degen tunt och täck färsen med den. Picka några hål i deglocket med en gaffel och pensla med lättvispat ägg. Grädda i ugn på 200° ca 15 min.
  • Till servering:
    • Blanda ihop sallad, gurka och paprika och servera till empanadan med en klick crème fraiche. Toppa med strimlad persilja.