Genom att riva och steka vitkål och morötter blir det ett sätt att "lura i" barnen grönsaker utan tjat. Det smuliga täcket gör lasagnen lite extra festlig.

Vegetarisk lasagne

Genom att riva och steka vitkål och morötter blir det ett sätt att "lura i" barnen grönsaker utan tjat. Det smuliga täcket gör lasagnen lite extra festlig.

Gör så här

  • Smuligt täcke:

    • Smält smöret och blanda med resten av ingredienserna.
  • Sås:

    • Skala och riv morötterna. Riv vitkålen fint. Finhacka lök och vitlök.
    • Fräs alla grönsaker med kryddor ca 5 min tills morötter och vitkål är mjuka.
    • Tillsätt övriga ingredienser och koka ihop. Såsen ska fortfarande vara rinnig.
    • Varva sås och lasagneplattor i bleck. Börja och avsluta med sås.
    • Toppa lasagnen med de smuliga täcket. Gratinera i ugn på 200° ca 45 min.
  • Till servering:

    • Servera gärna med en enkel grönsallad.