Världens enklaste chokladtryffel

Världens enklaste chokladtryffel

Gör så här

1.Lägg chokladen i en mikrosäker bunke. Smält på högsta nivå i mikron så att 2/3 av chokladen smälter. Ta ut och rör så att all choklad är jämnt smält.

2.Rör kraftigt ner smetana och likör i den ljumma chokladen. Slå upp i kall bunke. Låt chokladsmeten stelna helt, gärna över natten. Forma små bollar och rulla dem helt runda i handen. Ställ i kyl.

3.Vid servering rullas tryfflarna i kakao eller fint digestivekex.

Källa:Arla Köket smetana 2011
Stefan Karlsson, Årets Kock 1995

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen