![Bakade, råa och picklade morötter med brynt smör gifter sig fint med knapriga nötter.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/variation-pa-morot/1533235977.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Variation på morot
![Variation på morot](https://cdn-kund.arla.se/recept/variation-pa-morot/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Bakade, råa och picklade morötter med brynt smör gifter sig fint med knapriga nötter.
Gör så här
-
- Tvätta de orangefärgade morötterna. Ringla över lite olja och salta. Baka i ugn på 170° tills de är mjuka.
- Tvätta och skiva de lila morötterna tunt på mandolin och låt ligga i kallt vatten fram till serveringen.
- Koka upp ättika, socker och vatten, låt svalna. Tvätta och hyvla de gula morötterna tunt på längden. Blanchera hastigt och lägg i ättikslagen. Låt dra minst 1 tim.
- Bryn smöret lätt, tillsätt nötterna och låt det brynas klart ihop.
- Lägg upp morötterna med det brynta smöret och hasselnötterna.