![En klassisk vaniljglass som passar helt makalöst bra till chokladsåsens fylliga, lite tunga smak.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/vaniljglass/3380489003.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Vaniljglass
![Vaniljglass](https://cdn-kund.arla.se/recept/vaniljglass/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En klassisk vaniljglass som passar helt makalöst bra till chokladsåsens fylliga, lite tunga smak.
Gör så här
-
- Lägg urskapade vaniljfrön och stänger i en kastrull. Tillsätt glykos och mjölk. Koka upp och dra från värmen, låt svalna något.
- Vispa äggulor och socker pösigt. Rör ner i mjölken och sjud under konstant vispning till 85°. Häll över i en bunke och låt svalna. Rör ner grädden. Låt gärna smeten stå kallt över natten.
- Kör i glassmaskin till krämig konsistens.