![Underbart len och god vaniljglass gjord på mjölk, grädde och äggulor. Perfekt att servera till alla slags desserter.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/vaniljglass-klassisk/630920866.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.48,0.49&format=webp&quality=80)
Vaniljglass klassisk
![Vaniljglass klassisk](https://cdn-kund.arla.se/recept/vaniljglass-klassisk/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Underbart len och god vaniljglass gjord på mjölk, grädde och äggulor. Perfekt att servera till alla slags desserter.
Gör så här
-
- Koka upp mjölk och grädde med vaniljfrön och vaniljstång.
- Vispa socker och äggulor.
- Häll den varma gräddmjölken över äggulorna under vispning, sjud smeten till 83°. Tillsätt urkramat gelatinblad.
- Sila glassmeten och låt svalna. Kör i glassmaskin. Eller frys och kör i pacojet.