Valnötstarte med ädelost och plommon

Valnötstarte med ädelost och plommon

Valnötstarte med ädelost och plommon

Att mixa valnötter i pajdegen gör den smakrik och knaprig. De söta plommonen är en härlig kontrast till den salta ädelostfyllningen till vilken alla ostsmulor, kanter och överblivna bitar kan användas.

Gör så här

    • Mixa mjöl, nötter, salt och smör till en jämn, smulig deg. Rör ihop vatten och äggulor och strila ner blandningen i degen under knivens gång.
    • Arbeta ihop degen med händerna och kavla ut den 0,5 cm tunt. Klä paj- eller tartelettformar.
    • Vispa ägg och crème fraiche fluffigt och smula ner osten. Smaka av med salt och peppar.
    • Halvera plommonen, kärna ur och skär i skivor. Fördela plommonen över pajskalen och fyll upp med äggstanningen. Grädda i ugn på 200° tills pajerna sufflerat och är gyllenbruna, ca 15 min för de stora och 10 min för de små. Ta ut och låt svalna.