Att mixa valnötter i pajdegen gör den smakrik och knaprig. De söta plommonen är en härlig kontrast till den salta ädelostfyllningen till vilken alla ostsmulor, kanter och överblivna bitar kan användas.

Valnötstarte med ädelost och plommon

Att mixa valnötter i pajdegen gör den smakrik och knaprig. De söta plommonen är en härlig kontrast till den salta ädelostfyllningen till vilken alla ostsmulor, kanter och överblivna bitar kan användas.

Gör så här

    • Mixa mjöl, nötter, salt och smör till en jämn, smulig deg. Rör ihop vatten och äggulor och strila ner blandningen i degen under knivens gång.
    • Arbeta ihop degen med händerna och kavla ut den 0,5 cm tunt. Klä paj- eller tartelettformar.
    • Vispa ägg och crème fraiche fluffigt och smula ner osten. Smaka av med salt och peppar.
    • Halvera plommonen, kärna ur och skär i skivor. Fördela plommonen över pajskalen och fyll upp med äggstanningen. Grädda i ugn på 200° tills pajerna sufflerat och är gyllenbruna, ca 15 min för de stora och 10 min för de små. Ta ut och låt svalna.