![Härliga, smakfulla portionsbröd med valnötter, krispig skorpa och segt inkråm. Delade och urgröpta rymmer de en hel sallad.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/valnotsbrod/4218737666.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Valnötsbröd
![Valnötsbröd](https://cdn-kund.arla.se/recept/valnotsbrod/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Härliga, smakfulla portionsbröd med valnötter, krispig skorpa och segt inkråm. Delade och urgröpta rymmer de en hel sallad.
Gör så här
-
Deg 1:
- Blanda alla ingredienser i en degblandare.
- Låt degen vila i ca 3 tim i rumstemperatur eller i en plastlåda med lock i kyl över natten.
-
Deg 2:
- Blanda deg 1 med ingredienserna till deg 2, förutom valnötterna, i en degblandare. Arbeta till en elastisk deg.
- Blanda i valnötterna. Låt degen vila ca 1 tim.
- Dela degen i ca 35 bitar à ca 70 g. Rundriv och lägg på plåtar. Låt jäsa till dubbel storlek.
- Baka bröden i ugn, ingångstemperatur 250°. Sänk till 210° och baka 15-20 min.
- Låt svalna på galler under bakduk.