Vällagrad Präst med fikon och citroncrème

Vällagrad Präst med fikon och citroncrème

Vällagrad Präst med fikon och citroncrème
Recept av Roland Persson

En riktigt vällagrad ost som bör njutas i små munsbitar. Citroncrèmens koncentrerade smak bryter fint av mot ostens sälta och sötma. Toppa med ett frasigt jordärtskockschips.

Gör så här

  • Citroncrème:
    • Skala citronerna, endast det gula, i remsor. Förväll skalen i några min. Häll av och låt kallna.
    • Mixa skalen med lite citronsaft, honung och äggulor. Tillsätt olja under knivens gång till en slät crème, salta och peppra.
  • Jordärtskockschips:
    • Tvätta och hyvla jordärtskockorna tunt på mandolin.
    • Fritera i olja, 170° till gyllenbrun färg. Låt rinna av på papper och salta.
  • Vid servering:
    • Bryt osten i bitar och lägg på knäckebröd. Toppa med fikonklyftor och spritsa över citroncrème.
    • Garnera med jordärtskockschips och salladsskott.