Vällagrad Präst med fikon och citroncrème
En riktigt vällagrad ost som bör njutas i små munsbitar. Citroncrèmens koncentrerade smak bryter fint av mot ostens sälta och sötma. Toppa med ett frasigt jordärtskockschips.
Gör så här
-
Citroncrème:
- Skala citronerna, endast det gula, i remsor. Förväll skalen i några min. Häll av och låt kallna.
- Mixa skalen med lite citronsaft, honung och äggulor. Tillsätt olja under knivens gång till en slät crème, salta och peppra.
-
Jordärtskockschips:
- Tvätta och hyvla jordärtskockorna tunt på mandolin.
- Fritera i olja, 170° till gyllenbrun färg. Låt rinna av på papper och salta.
-
Vid servering:
- Bryt osten i bitar och lägg på knäckebröd. Toppa med fikonklyftor och spritsa över citroncrème.
- Garnera med jordärtskockschips och salladsskott.