![Ungherrar är små spröda kakor med smak av ingefära och vanilj toppade med pärlsocker. Skurna som små praliner blir det fint att sälja med liknande kakor i fina askar.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/ungherrar/2149083437.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Ungherrar
![Ungherrar](https://cdn-kund.arla.se/recept/ungherrar/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Ungherrar är små spröda kakor med smak av ingefära och vanilj toppade med pärlsocker. Skurna som små praliner blir det fint att sälja med liknande kakor i fina askar.
Gör så här
-
- Blanda alla ingredienser i maskin med vinge.
- Kavla degen 15 mm tjock. Kyl degen ca 1 tim och skär i 15x15 mm bitar.
- Pensla vatten på toppen och tryck ner bitarna i pärlsocker. Ta bort pärlsockret som hamnar på sidorna.
- Baka av i ugn på 155°, ca 15 min.