Omelett är en omtyckt rätt som kan varieras och vara ett fint komplement på lunchmenyn. Här toppas ugnsomeletten med stekt svamp och en smakrik ostcrème som gör rätten komplett.

Ugnsomelett med svamp och ostcrème

Omelett är en omtyckt rätt som kan varieras och vara ett fint komplement på lunchmenyn. Här toppas ugnsomeletten med stekt svamp och en smakrik ostcrème som gör rätten komplett.

Gör så här

  • Omelett:

    • Vispa ihop ägg och mjölk, salta och peppra.
    • Häll smeten i smort halvbleck och grädda i ugn på 180° med låg fläkt 15–20 min.
  • Ostcrème:

    • Vispa äggen i en kastrull på svag värme till en lös äggröra. Häll äggröran i en kannmixer.
    • Tillsätt ost och crème fraiche och mixa till en slät ostcrème. Smaka av med salt.
  • Topping:

    • Skär ner svampen. Stek svamp och lök i smör, salta och peppra.
    • Toppa omeletten med svamp, persilja och rucola. Spritsa på ostcrèmen.