Tusenbladskavring med saffranssmetanacrème och kallrökt lax

Tusenbladskavring med saffranssmetanacrème och kallrökt lax

Gör så här

1.Rör ut saffran med lite citronsaft. Blanda med smetana och smaka av med salt och peppar.

2.Skiva kavringen tunt, ca 5 mm, på längden. Stryk ut saffranssmeten på kavringen lager på lager, så det blir en hög tårta, plasta in och ställ i kyl över natten.

3.Skär den kallrökta laxen i jämna rektangulära bitar.

4.Skär en bit av kavringen vid servering. Lägg lax på tårtbiten och garnera med ärtskott.

Källa:Arla Köket® smetana 2011
Per Ekberg, Årets Kock 1992

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen