Smidigast är att grava laxen över natten. Då spar du tid. Grovkornig senap passar bäst i det krämiga potatiskrosset. Du kan också rulla ihop tunnbrödet som en wrap.

Tunnbröd med sotad lax och krossad potatis

Recept av Malin Söderström

Smidigast är att grava laxen över natten. Då spar du tid. Grovkornig senap passar bäst i det krämiga potatiskrosset. Du kan också rulla ihop tunnbrödet som en wrap.

Gör så här

    • Dela laxen på längden. Blanda ihop salt, socker och vitpeppar och gnid in i laxen. Grava laxen över natten. Lyft upp och torka av.
    • Mixa paprikapulver med senaps- och fänkålsfrön i en kryddkvarn. Gnid in laxen med kryddblandningen. Sota laxen runt om på en het platta, lyft upp på ett bleck och bryt laxen i lamellerna.
    • Koka potatisen i lättsaltat vatten och låt ånga av. Rör ner gräddfil och senap och krossa potatisen med en visp eller potatisstöt.
    • Lägg en generös klick av den krossade potatisen på tunnbröd. Lägg på bitar av laxen och toppa med krasse.