![En saftig sockerkaka med härligt knäckigt mandeltäcke är en klassiker på kakfatet.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/toscakaka/808179362.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Toscakaka
![Toscakaka](https://cdn-kund.arla.se/recept/toscakaka/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En saftig sockerkaka med härligt knäckigt mandeltäcke är en klassiker på kakfatet.
Gör så här
-
- Sätt ugnen på 175°.
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner mjölk och sedan mjölet blandat med bakpulver. Rör hastigt ihop till en slät smet.
- Häll smeten i en smord och bröad form, 20 x 20 cm. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min.
- Smält smöret till glasyren i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda 1–2 min tills smeten har tjocknat. Bred glasyren på kakan och fortsätt grädda i mitten av ugnen 10–15 min.
- Låt kakan vila i formen någon min innan den läggs på galler för att svalna.