![Frasig furikake tillsammans med brynt smör och pepparrot höjer smakerna på torsken. Servera med en ljummen sallad på kål, lök och äpple.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/torsk-sallad-pa-kal-brynt-smor-och-frasig-furikake/3706756683.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.45,0.5&format=webp&quality=80)
Torsk, sallad på kål, brynt smör och frasig furikake
![Torsk, sallad på kål, brynt smör och frasig furikake](https://cdn-kund.arla.se/recept/torsk-sallad-pa-kal-brynt-smor-och-frasig-furikake/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Frasig furikake tillsammans med brynt smör och pepparrot höjer smakerna på torsken. Servera med en ljummen sallad på kål, lök och äpple.
Gör så här
-
Grönsaker
- Blanda kål, lök och äpple och vänd runt med olivolja och lägg på en plåt. Salta och peppra.
- Baka av i ugn på 150° ca 10 min. Eller fräs upp allt i en kastrull tills kål och lök mjuknat lite.
-
Furikake:
- Smula ner grönkål och noriblad.
- Rosta senapsfröna i torr panna tills det börjar poppa. Blanda dem försiktigt med de övriga ingredienserna.
-
Fisk:
- Baka fisken i ugn på 95° eller ånga tills den har en innertemperatur på 48–55°.
- Bryn smöret.
-
Vid servering:
- Glasera fisken med lite av det brynta smöret och server resten till. Toppa med pepparroten.
- Blanda dillen med kålen och servera till fisken.
- Toppa fisken samt servera furikaken vid sidan om så den håller sig frasig.