![Bavaroise med smak av tonkaböna, dvs en aromatisk smak av mandel och vanilj, är en bra grund i många desserter eller bakelser. Den här bavaroisen är dessutom lätt frisk i sin smak då den utöver grädden innehåller grekisk yoghurt.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/tonkabonsbavaroise/794111774.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.55,0.59&format=webp&quality=80)
Tonkabönsbavaroise
![Tonkabönsbavaroise](https://cdn-kund.arla.se/recept/tonkabonsbavaroise/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Bavaroise med smak av tonkaböna, dvs en aromatisk smak av mandel och vanilj, är en bra grund i många desserter eller bakelser. Den här bavaroisen är dessutom lätt frisk i sin smak då den utöver grädden innehåller grekisk yoghurt.
Gör så här
-
Avhängd yoghurt:
- Låt hänga av i kyl i ca 24 tim.
-
Tonkabönsbavaroise:
- Koka upp mjölk och grädde med riven tonkaböna.
- Vispa äggula och socker.
- Häll den varma gräddmjölken över äggulan under vispning. Sjud smeten till 83° och tillsätt urkramat gelatinblad.
- Sila och kyl till 28°. Blanda i den hängda yoghurten. Vänd ihop med lättvispad grädde och gjut i valfri form. Frys.