En krämig tomatsoppa som får lite hetta av chili och spännande smak av rostad majs. Om du mot förmodan skulle få något över, reducera den, fyll på med ingredienser och servera som sås till pasta.

Tomatsoppa med rostad majs och köttfärs

Recept av Andreas Hedlund

En krämig tomatsoppa som får lite hetta av chili och spännande smak av rostad majs. Om du mot förmodan skulle få något över, reducera den, fyll på med ingredienser och servera som sås till pasta.

Gör så här

    • Fräs lök i smör utan att den tar färg.
    • Tillsätt vitlök och fräs ytterligare 1 min.
    • Tillsätt tomatkross och buljong och koka ca 10 min.
    • För en slät soppa – mixa.
    • Tillsätt creme fraiche och koka upp.
    • Smaka av med chilipeppar.
    • Rosta majskornen mörkbruna i olja i ugn eller stekbord.
    • Stek köttfärsen i smör på stekbord eller i ugn vid 175°. Smaka av med spiskummin, salt och peppar. Det gör inget om färsen blir lite klumpig.
    • Servera som buffé eller vid tallriksservering. Lägg först i soppa, sedan majs och köttfärs. Garnera med koriander eller persilja.