![Dillen höjer tomatsåsen och passar därmed till allt från falukorv och ugnsbakad fisk till bakad kycklingfilé och nykokt pasta med riven ost.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/tomatsas-med-dill/2228229744.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Tomatsås med dill
![Tomatsås med dill](https://cdn-kund.arla.se/recept/tomatsas-med-dill/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Dillen höjer tomatsåsen och passar därmed till allt från falukorv och ugnsbakad fisk till bakad kycklingfilé och nykokt pasta med riven ost.
Gör så här
-
- Smält smöret i en kastrull. Fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt de krossade tomaterna och sjud med lock på låg värme ca 1 tim.
- Häll i grädden, koka ca 5 min och mixa såsen slät. Smaka av med salt och avsluta med den hackade dillen.