![Hemgjord tomatmarmelad med smak av apelsin och vanilj passar utmärkt till blåmögelost. Servera som tillbehör på ostbrickan eller på julbordet. Kvibille® Ädel på små bitar av knäcke toppad med tomatmarmelad blir en fin munsbit till gästerna.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/tomatmarmelad-med-apelsin/2798234935.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Tomatmarmelad med apelsin
![Tomatmarmelad med apelsin](https://cdn-kund.arla.se/recept/tomatmarmelad-med-apelsin/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Hemgjord tomatmarmelad med smak av apelsin och vanilj passar utmärkt till blåmögelost. Servera som tillbehör på ostbrickan eller på julbordet. Kvibille® Ädel på små bitar av knäcke toppad med tomatmarmelad blir en fin munsbit till gästerna.
Gör så här
-
- Lägg 400 g tomater i en kastrull med socker, apelsin, vaniljfrön och stång, lagerblad och pepparkorn.
- Koka till syltkonsistens, 105°. Tillsätt resterande tomamter och koka upp igen.
- Slå upp på väl rengjorda syltburkar, sätt på lock och låt svalna. Förvara i kyl.
- Servera gärna Kvibille® Ädel på små bitar av knäckebröd och toppa med tomatmarmeladen.