Blanda vit och gul bas i en bunke. Tillsätt färskost och tiramisùpasta, mixa slätt.
Frys i glassmaskin. Ta ur glassmaskinen, lägg i kantin och chockfrys i 10 min. Ringla över kaffesirap och garnera med savoiardikex och färska bär. Pudra över kakao.
Kaffesirap:
Blanda samtliga ingredienser och värm i en kastrull tills socker och kaffe har löst sig.
Förvara kaffesirapen i en flaska.
Vit bas, grundrecept:
Häll mjölk i pastörisatorn. Sätt programmet på hög pastörisering. Värm till 40°.
Blanda de torra igredienserna och häll i pastörisatorn. Värm till 45° och tillsätt grädden. Värm till 85°. Kyl ner till 4°.
Låt mogna i minst 4 tim, helst 12 tim i pastörisatorn.
Gul bas, grundrecept:
Häll mjölk i pastörisatorn. Sätt programmet på låg pastörisering. Värm till 40°.
Blanda de torra igredienserna och häll i pastörisatorn. Värm till 45° och tillsätt grädde och äggulor. Värm till 65° och låt gå i 30 min. Kyl ner till 4°.
Låt mogna i minst 4 tim, helst 12 tim i pastörisatorn.