![En äkta italiensk tiramisu görs på mascarpone, men här använder du istället färskost. Resultatet blir ännu godare.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/tiramisu-med-farskost/2809700987.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Tiramisu med färskost
![Tiramisu med färskost](https://cdn-kund.arla.se/recept/tiramisu-med-farskost/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En äkta italiensk tiramisu görs på mascarpone, men här använder du istället färskost. Resultatet blir ännu godare.
Gör så här
-
- Lägg kexen i botten av en form eller i bleck. Blanda kaffe och likör eller konjak. Skeda det över kexen. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa grädden hårt och rör ner äggsmet, färskost, citron- och apelsinskal.
- Häll smeten i formen och låt stå i kyl minst 1 tim gärna till nästa dag. Sikta över kakao.