En smaksensation med choklad och het tellicherrypeppar gjord på sötpotatis, mörk choklad och muscovadosocker. Serveras tillsammans med lättvispad grädde och varm chokladsås.

Tellicherry loaf

Recept av Cecilia Andersson

En smaksensation med choklad och het tellicherrypeppar gjord på sötpotatis, mörk choklad och muscovadosocker. Serveras tillsammans med lättvispad grädde och varm chokladsås.

Gör så här

    • Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar. Koka ca 10 min tills den är mjuk. Låt rinna av i durkslag. Lägg tillbaka sötpotatisen i kastrullen, krossa potatisen och tillsätt den mörka chokladen. Rör tills chokladen har smält.
    • Blanda muscovadosocker och smör i en maskin med vinge. Tillsätt sötpotatisblandningen och äggen ett i taget.
    • Sikta mjöl och bakpulver. Tillsätt det samt kryddorna och kör på låg hastighet. Blanda sist i mjölkchokladen.
    • Smöra en limpform och lägg en bit bakplåtspapper i botten och två långa remsor utefter kanterna, se till att de går omlott. Häll smeten i formen och baka av i ugn på 160° ca 50 min.
  • Till servering:

    • Smält chokladen. Vispa grädden fluffig. Skär sötpotatiskakan i skivor. Lägg en skiva på en tallrik och lägg på en klick grädde, luta ytterligare en kakskiva emot och strila över den smälta chokladen.