Frankrikes egen pizza, tarte flambée, blir ett trevligt inslag på menyn. Låt gästerna välja på olika toppings. Den här är toppad med färskost, karamelliserad lök och lufttorkad skinka.

Tarte flambée med karamelliserad lök och lufttorkad skinka

Recept av Hanna Normark

Frankrikes egen pizza, tarte flambée, blir ett trevligt inslag på menyn. Låt gästerna välja på olika toppings. Den här är toppad med färskost, karamelliserad lök och lufttorkad skinka.

Gör så här

    • Stek löken i smör med socker och timjan på låg till medelstark värme tills löken mjuknat och fått färg. Låt det ta tid, då blir det bäst resultat.
    • Smaka av med salt.
  • Tarte flambée:

    • Skär smördegsarken i 10x20 cm. Stryk på ett tunt lager med färskost, sprid ut rikligt med karamelliserad lök.
    • Baka i ugn på 225° ca 15 min.
    • Värm i salamandern vid servering och toppa med lufttorkad skinka och gärna färska örter.