Taco

Taco

Taco

Gör skolans mest populära lunch hållbar genom att använda vegetarisk färs. Här används svensk baljväxtfärs. Till tacon serveras pico de gallo som är en mexikansk kryddig tomatsalsa, samt de klassiska tillbehören gräddfil, riven ost och tärnade grönsaker.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

  • Taco:
    • Strö färsen i bleck med olja. Rosta i ugn på 160° tills den är gyllene, 15-20 min. Ta ut och rör då och då så att färsen blir jämnt rostad.
    • Tillsätt tacokrydda och vatten och låt gå några minuter till i ugnen, till önskad konsistens.
  • Pico de gallo:
    • Tärna tomaterna och blanda med salt. Låt stå i kylen över natten.
    • Låt tomaterna rinna av. Blanda med lök, chili och limesaft. Smaka av med salt. Vänd ner koriandern vid servering.
  • Till servering:
    • Servera färsen med tacoskal, gurka, paprika, riven ost och gräddfil. Toppa med pico de gallo.