
Syrad vaniljgrädde med jordgubbs- och persikokompott


Smaksätt sommarens glasdessert med en kompott på jordgubbar och persika. Servera med syrad vaniljgrädde och krispig mandelkaramell.
Gör så här
-
Syrad vaniljgrädde:
- Koka upp grädde, socker, vaniljstång och urskrapade vaniljfrön. Smält ner gelatinet i grädden. Tillsätt crème fraiche, sila och kyl över natten.
- Vispa upp och spritsa i glas.
-
Jordgubbs- och persikokompott:
- Koka upp puré, jordgubbar, socker och citronsaft. Tillsätt gelatinet.
- Gjut i små silikonformar, gärna i olika storlekar och frys.
- Lägg jordgubbs- och persikokompotten på den syrade vaniljgrädden i glasen vid servering.
-
Mandelkaramell:
- Rosta mandeln i ugn på 180° ca 9 min. Karamellisera sockret tills det är bärnstensfärgat. Vänd ner den rostade mandeln i karamellen och sprid ut på en plåt med silipatmatta. Låt svalna.
- Kör mandeln till ett smul i en mixer eller hacka smått med kniv. Toppa desserterna med karamellen vid servering.
-
Garnering:
- Garnera dessertglasen med jordgubbar i klyftor, atsinakrasse och chokladplattor.