Vacker och god glasdessert med spännande smaker. I botten en syrad hallonchantilly som toppas med mjuk maräng och sudachicrémeux.

Syrad hallonchantilly med sudachicrémeux och mjuk maräng

Syrad hallonchantilly med sudachicrémeux och mjuk maräng
Recept av Disa Molin

Vacker och god glasdessert med spännande smaker. I botten en syrad hallonchantilly som toppas med mjuk maräng och sudachicrémeux.

Gör så här

  • Syrad hallonchantilly:
    • Koka upp hälften av grädden och socker. Smält ner gelatinet i grädden. Tillsätt, purén, crème fraiche och resten av grädden, mixa slätt. Låt stå i kyl över natten.
    • Vispa upp och spritsa i glas.
  • Sudachicrémeux:
    • Koka upp grädde, puré och socker i en kastrull. Temperera äggulan genom att vispa samman med hälften av uppkoket. Häll tillbaka ner i kastrullen och värm allt under kraftig vispning till 85°.
    • Tillsätt den vita chokladen och mixa slätt. Häll i spritspåse och kyl. Spritsa i glasen med hallon-chantilly vid servering.
  • Mjuk maräng:
    • Koka upp vatten och socker till 116°. Vispa upp äggvitan. Tillsätt sockerlagen i en tunn stråle under vispning. Vispa marängen tills den är kall och glansig.
    • Spritsa marängen med slät tyll i glasen med hallon-chantilly vid servering.
  • Garnering:
    • Garnera dessertglasen med delade hallon, oxalis, ev bipollen och chokladdekoration.